Borderranden

COR-TEN® staal is uitermate geschikt voor tuinranden en kantopsluiting. Over het algemeen zijn er 3 soorten borderranden: De platte stroken, stroken met een gezette rand of rond en ovaal. Alle worden door VuuR op maat geleverd, inclusief hoekstukken. Vraag gerust naar een vrijblijvende offerte. Geef daarbij graag aan hoe hoog de randen boven het maaiveld uit moeten steken, zodat wij de juiste hoogte van de stroken en het juiste montage kunnen bepalen.

 

Platte borderranden

Platte stroken cortenstaal worden over het algemeen toegepast bij lagere borderranden en bij ronde / glooiende vormen.
De stroken zijn redelijk flexibel, waardoor grotere ronden vormen makkelijk zelf te buigen zijn. Kleinere vormen kunnen worden gewalst, zodat de delen al de juiste vormen hebben.
Afhankelijk van de hoogte boven het maaiveld zijn er meerdere (blinde) koppelsystemen mogelijk, waarmee de delen aan elkaar te verbinden zijn. Ook kunnen het zo maken dat je pikketplaatjes kunt gebruiken om het vast te zetten

Gezette borderranden

Gezette randen cortenstaal kunnen alleen bij rechte vormen gebruikte worden. De bovenrand wordt dubbel omgezet, zodat een brede en robuste rand ontstaat. De gezette rand zorgt direct voor de stevigheid.
De hoekstukken worden voor uop maat gemaakt. Daarnaast worden aan de uiteindes van elk paneel koppelflensen gelast aan de achterzijde, zodat de delen met bouten en moeren aan elkaar verbonden kunnen worden. Ook hierbij kunnen eventueel piketflensen aangelast worden, waarmee de delen aan piketpaaltjes te schroeven zijn.

 

Ronde borderranden

VuuR kan ook ronde borderranden produceren van Cortenstaal A. Tevens kunnen we ovale kantopsluiting voor u op maat maken.